Borani neden yapılır?
Borani tarifi Anadolu’nun farklı yerlerinde hazırlanan lezzetli bir tariftir. Yemek olarak veya meze olarak hazırlanabilir. Pişirirken genellikle ıspanakla hazırlanan boranide ekşi kök parçaları kullanılır. Taze yeşil ıspanak yaprakları meze olarak kullanılır.
Borani içinde ne var?
Malzemeler; mantar veya haşlanmış yumurta, yoğurt, sarımsak, tereyağı, sıvı yağ, tuz, maydanoz ve baharat olarak kırmızı toz biber ve kırmızı pul biber. Alaca Borana Yemeği 01.02.
Borani içinde ne var?
Urfa usulü Borani servisi de bir törendir. Kuzu eti, pazı sapları ve nohutlar ayrı ayrı pişirilip bir kasede birleştirilir. Güveç gibi servis tabağına yerleştirildikten sonra üzerine küçük kızarmış bulgur köfteleri ve sarımsaklı yoğurt dökülür.
Urfa Boranisi nasıl olur?
Urfa usulü Borani servisi de bir törendir. Kuzu eti, pazı sapları ve nohutlar ayrı ayrı pişirilip bir kasede birleştirilir. Güveç gibi servis tabağına yerleştirildikten sonra üzerine küçük kızarmış bulgur köfteleri ve sarımsaklı yoğurt dökülür.
Borani hangi ülkeye ait?
Borani, diğer adıyla boraniye, Hatay mutfağına ait yöresel bir yemektir. Soğan boraniyesi, kabak boraniyesi, ıspanak boraniyesi ve bakla boraniyesi gibi çeşitleri vardır.
Kabak borani hangi kabaktan yapılır?
Ispanak, kabak ve bakla gibi sebzelerle yoğurtla yapılan yemeklere yaygın olarak “borani” denir. Mısır ve Suriye’de borani yemekleri kabak, kış kabağı, ıspanak ve hatmi ile yapılırken, İspanya’da “al boronia” patlıcan ve zeytinyağı ile pişirilir.
Ispanak borani ne?
Ispanak, haşlanmış nohut ve sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun. Yemeğin üzerine su ve tuzlu yoğurt eklenip kısık ateşte pişirilir. Pişmeye yakınken kuru nane ve elle doğranmış kuru biberler eklenip sıcak servis edilir. İstenirse ıspanaklı borani tavukla da yapılabilir.
Yumurta borani nerenin yemeği?
Yumurta Borani (Erzincan)
Yumurta borani nasıl yapılır?
Borana Nasıl Yapılır Yumurtalar tereyağı ile haşlanır. Üzerine yoğurt dökülüp tekrar kaynatılır. Sarımsak eklenir. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine acı kırmızı biberli tereyağı dökülerek servis edilir.
Patates borani hangi yöreye aittir?
Hem ana yemek hem de meze olarak servis edilen patates borani yemeği, Erzurum’a özgü oldukça pratik ve lezzetli bir yemektir. Erzurum’da patates, iklim koşulları ve kolay ulaşılabilirliği nedeniyle eski çağlardan beri yemek pişirmede en çok tercih edilen sebze olmuştur.
Boraniye un konur mu?
Teflon tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyup eritin. 2 yemek kaşığı eritilmiş un ekleyin. Unu eritilmiş yağ ile iyice kavurun.
Borani kaç kalori?
BoraniKalsiyum (mg)220.94Kalori (kcal)181.08Karbonhidrat (g)5.78Kolesterol (mg)5.85Diyet lifi (g)3.756 satır daha
Pazı borani nedir?
Tarihi kentte özellikle kış aylarında misafirlere ikram edilmek üzere hazırlanan “Borani”, pişirildikten sonra yağda kavrulmuş bulgur köftesi, pazı, nohut ve soya fasulyesi eklenerek sarımsaklı yoğurtla yapılan et yemekleri arasında önemli bir lezzet olarak dikkat çekiyor.
Bakla borani nedir?
Isparta mutfağının en lezzetli yemeklerinden biri de bakladır. Genellikle et yemeklerinin yanında servis edilen Bakla Boranı, taze bakla, zeytinyağı ve yoğurt sosuyla hazırlanır.
Biber borani nedir?
Genellikle sarımsaklı yoğurtla süslenen kavrulmuş sebzelerden yapılan yemeklere borani denir; ıspanaklı borani, kabaklı borani gibi. Buna biberli borani denir.
Yumurta borani nerenin yemeği?
Yumurta Borani (Erzincan)
Patates borani hangi yöreye aittir?
Hem ana yemek hem de meze olarak servis edilen patates borani yemeği, Erzurum’a özgü oldukça pratik ve lezzetli bir yemektir. Erzurum’da patates, iklim koşulları ve kolay ulaşılabilirliği nedeniyle eski çağlardan beri yemek pişirmede en çok tercih edilen sebze olmuştur.
Ispanak borani ne?
Ispanak, haşlanmış nohut ve sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun. Yemeğin üzerine su ve tuzlu yoğurt eklenip kısık ateşte pişirilir. Pişmeye yakınken kuru nane ve elle doğranmış kuru biberler eklenip sıcak servis edilir. İstenirse ıspanaklı borani tavukla da yapılabilir.
Yumurta borani nasıl yapılır?
Borana Nasıl Yapılır Yumurtalar tereyağı ile haşlanır. Üzerine yoğurt dökülüp tekrar kaynatılır. Sarımsak eklenir. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine acı kırmızı biberli tereyağı dökülerek servis edilir.