Cide neyi meşhur?
Cide’ye özel hediyelikler; çini kaseler, çini küllükler, rengarenk çini bardak altlıkları, magnetler, anahtarlıklar, aynalar, biblolar, sarı eşarplar, elma pekmezi, ceviz helvası, kestane balı ve sarımsak gibi hediyelik eşyalar arasından seçim yapabilirsiniz.
Cide nasıl bir yer?
Cide İlçesi; 11 km uzunluğunda kesintisiz plajı ve Gideros, Aydos, Denizkonak, Uğurlu, Çayyaka, Akbayır ve İlyasbey plajlarıyla yüzmeye elverişlidir. Mavi ve yeşilin dost olduğu Cide’nin geleceğe yönelik vizyonunda deniz ve dağ turizmi gibi doğa harikalarını öngördüğü bir gerçektir.
Cide’de ne yenir?
İçeceklerimiz arasında; Kuyu kebabı, karışık börek, armut tatlısı, ceviz helvası (cidella), kuyruk dolması, kestane hoşafı, diğer çeşitler…
Cide’de ne yetişir?
Buradaki kayın, köknar ve çam ormanları iyi gelişmiş, iyi gelişmiş ve iyi nitelikli ormanlardır. İnebolu ve Cide’nin güneyindeki sırtlarda hakim olan çam, köknar ve kayın türleri arasında ıhlamur, kestane, karaağaç, gürgen, mersin, kavak, dişbudak ve armut türleri de burada burada karışmaktadır.
Cide neresi gezilir?
Gideros Körfezi, Loç Vadisi, Kerempe Deniz Feneri, Karakadı Köyü, Rıfat Ilgaz Müzesi, Malyas Kanyonu, Okçu Kalesi, Çoban Kalesi, Evken Şelalesi, Kılıçlı Mağarası ve Aydos Kanyonu Cide geziniz sırasında mutlaka görmeniz gereken yerlerden bazılarıdır.
Cide’den ne alınır?
Cide ilçesinin yöresel dokuma sanatlarına ait olan sarı eşarplar özellikle kadınlar tarafından çokça tercih ediliyor. Cide ilçesindeki Yellow Scarf Boutique’te günlük kullanıma uygun sarı eşarpları bandana gibi farklı formlarda, kendiniz ve aileniz için uygun fiyata satın alabilirsiniz.
Cide nereye yakın?
Bartın-Sinop karayolu üzerinde yer alır ve 103 km uzunluğundadır. Karadeniz’e açılan uzun bir sahil şeridine sahip olan Cide, kuzeyinde Karadeniz, doğusunda Doğanyurt, güneyinde Şenpazar ve Pınarbaşı, batısında ise Bartın iline bağlı Ulus ve Kurucaşile ilçeleriyle çevrilidir.
Cidenin pazarı hangi gün?
Bugün Cuma pazarı var.
İstanbul Cide kaç saat sürüyor?
Cide ile İstanbul arası mesafe yaklaşık 683 km’dir. Kamil Koç ile Cide’den İstanbul’a yolculuğunuz yaklaşık 8 saat 40 dakika sürecektir. Bu süre hava ve trafik koşullarına göre değişiklik gösterebilir.
Suriye’de ne yenir ne içilir?
Suriye’de ne yenir ve içilirYoğurt çorbası8. Çorbalar da Suriye mutfağında önemli bir yer tutar. …Fettuş7. Domates, soğan, peynir ve zeytin gibi malzemelerle yapılan bir salata türü olan fetuş, Şam ziyaretiniz sırasında deneyebileceğiniz hafif bir seçenektir. … Mutabbal4. … Humus1. …Harire1. … Doğu pilavı1. … Arak0. …Falafel0.
İnebolu’da ne yenir?
Ne yenir: İnebolu yahnisi, etli ekmek, İnebolu kuyu kebabı, haluşka, mevsimine göre taze balık, su böreği, ev baklava, kaşık helva, çekme helva ve tahin helvası.
Diyarbakır’da ne yenir ne içilir?
Diyarbakır’a geldiğinizde deneyebileceğiniz yöresel lezzetler arasında kaburga dolması, mumbar, nar, ayva kavurması, meftune, vevaklı pilav, patlıcan ipi, cartlak kebabı (ciğer şiş), habenisk ve mahlepli Diyarbekir çöreği gibi lezzetler yer alıyor. Son olarak Burma kadayıfı ve tabii ki karpuz.
Cide Denizi nasıl?
Cide halk plajı birçok tatilcinin en çok tercih ettiği plajlardan biridir. Denizi temiz ve berraktır. Yaz aylarında oldukça kalabalık olan plajın kumlu kısmı çakıl taşlarından oluşmaktadır. Deniz tabanı kumla kaplıdır.
Cide nüfusu ne kadar?
Nüfus. Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2020 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına göre ilçenin toplam nüfusu, 10.630 nüfusa sahip ilçe merkezi ve 11.289 nüfusa sahip köyler dahil olmak üzere 21’dir.
Kastamonu kışın soğuk mu?
Kastamonu bölgesinde yazlar sıcak ve parçalı bulutlu, kışlar ise çok soğuk, karlı ve parçalı bulutludur. Yıl boyunca sıcaklık genellikle -5°C ile 28°C arasında değişir, nadiren -13°C’nin altına ve 34°C’nin üzerine çıkar.
Cidenin pazarı hangi gün?
Bugün Cuma pazarı var.
Kastamonu’nun neyi meşhur?
Banduma. Simit Tiridi etli ekmek
Cide’de denize girilir mi?
Cide, Kastamonu’nun en popüler ve turistik ilçelerinden biridir. Kıyı boyunca yüzmeye uygun, büyük ve küçük birçok güzel koy ve plaj bulunmaktadır. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında ilçeye tatil amaçlı şehir dışından çok sayıda yerli ve yabancı turist gelmektedir.
Kastamonu Cide hangi Türk boyundandır?
Kayıtlara göre 16. yüzyılda Kastamonu Sancağı’nda Avşar (Afşar) isminde 9 yerleşim yeri vardı. Bu yüzyılda Kastamonu Sancağı’ndaki Oğuz boyları arasında yerleşim yeri isimlerinin çoğunun Avşar (Afşar) boyuna ait olması dikkat çekici bir bulgudur.