Animistik Düşünce Nedir Piaget?
Animistik düşünce, çocukluk ve ergenlik döneminde düşünme yeteneğinin gelişimi hakkında çalışmalar yapan ünlü psikolog Jean Piaget tarafından 1930’ların ortasında ortaya atılan bir kavramdır. Piaget, insanların çocukluk ve ergenlik döneminde kendini ifade etme, öğrenme ve problem çözme yeteneklerinin nasıl geliştiğini incelemek üzere bu teoriyi ortaya koymuştur. Animistik düşünce, çocukların ve ergenlerin fiziksel çevrelerinde olan her şeyin yaşamının bir parçası olduğunu fark etmelerinden oluşur.
Piaget’in animistik düşünce kavramı, çocukların ve ergenlerin çevrelerinde olan nesneleri ve olayları canlı varlıklar olarak görmelerini ifade etmektedir. Çocuklar ve ergenler, fiziksel çevrelerinde olan her şeyin canlı olduğunu ve bazı güçlere sahip olduğunu düşünürler. Bu güçleri, hareket etme, konuşma, düşünme veya hissetme gibi davranışlarını kontrol etmeye yönelik olarak gösterirler.
Animistik düşünce, çocukların ve ergenlerin çevrelerinde olan nesnelerin ve olayların düşüncelerinin ve hislerinin ürünü olduğunu kabul etmelerini de içerir. Çocuklar, nesnelerin ve olayların çevrelerine etki edebileceğine, onların sebep ve sonuçlar arasındaki ilişkiyi anlayabileceklerine ve onları kontrol edebileceklerine inanırlar.
Piaget, animistik düşünceyi çocukluk ve ergenlik dönemindeki düşünme yeteneklerinin gelişiminin bir parçası olarak görür. Animistik düşünce, çocukların ve ergenlerin çevrelerinde olan nesneleri ve olayları anlamlandırmalarına ve kontrol etmelerine olanak sağlar. Animistik düşünce, çocukların ve ergenlerin çevrelerindeki nesneleri ve olayların sebep ve sonuçları arasındaki ilişkiyi anlamalarını ve kontrol etmelerini de sağlar. Animistik düşünce, çocukların ve ergenlerin çevrelerindeki nesneleri ve olayların düşüncelerinin ve hislerinin ürünü olduğunu kabul etmelerini de sağlar.