İçeriğe geç

En Çok Balık Hangi Ayda Tutulur

Balık ne zaman tutulmaz?

Sazan, mercan, levrek ve yayın balığı gibi iç su balıklarının av yasağı 15 Mart 2023 Çarşamba günü başlıyor. Ticari ve amatör avcılığı düzenleyen 5/1 ve 5/2 sayılı Tebliğler gereği; 15 Mart – 15 Haziran tarihleri ​​arasında iç sularımızda yelken açma yasağı uygulanacak.

En çok balık hangi mevsimde olur?

Kış aylarının en çok balık tutulan zaman olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Boğazda hangi aylarda hangi balık tutulur?

Karadeniz bu aylarda soğumaya başlayınca ve sıcak sulara inince tadı kötü olan balık yoktur. Ama yazın palamut ve lüfer yakalanır. Çünkü balıklar Karadeniz’den inmek için oraya çıkmak zorundadır.

En çok balık hangi saatlerde tutulur?

Sabah suyu sabah gün doğumundan saat 11’e kadardır. Akşam suyu ise kabaca saat 15:00’ten 21:00’e kadar olan saatler olarak tanımlanabilir. Elbette başka zamanlarda da balık tutabilirsiniz ama en verimli saatler sabah ve akşamdır.

Balık kıyıya hangi aylarda gelir?

Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal gibi balıklar tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbahar aylarında çipura, levrek, kefal, sardalya ve turik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, ton balığı, çipura, levrek, orkinos ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.

Balık yasagi 2024 ne zaman?

Balık tutma sezonu ne zaman başlıyor? 1 Eylül 2024’te kaldırılacak olan balık tutma yasağı 15 Nisan 2025’te sona erecek. 15 Nisan’dan sonra büyük tekneler, gırgır tekneleri veya trol tekneleriyle denizlerde balık tutmak artık yasak olacak. Nisan ayından bu yana uygulanan balık tutma yasağının ardından yeni sezon Pazar günü başlıyor.

Eylül ayında hangi balıklar tutulur?

Eylül ayında istavrit, uskumru, sardalya ve kılıç balığı en lezzetli olanlardır. Lüfer, mercan, barbunya, barbunya, çipura, kılıç balığı ve kızılkanat Eylül ayında güvenle yiyebileceğiniz balıklardır.

Levrek avı hangi aylarda yapılır?

Balıkçılık sezonu sonbahar ve kış aylarında başlar. Sonbahar ve kış aylarında, eti çok lezzetli olan ve yakalanması en zor balıklar arasında yer alan lüfer ve levrek de avlanır. Lüfer sonbaharda göç ettiğinden, sonbahar onları avlamak için en iyi zamandır.

En güzel balık hangi ayda yenir?

Ocak ayında uskumru, lüfer, palamut, istavrit, Şubat ayında kalkan, kefal, uskumru, lüfer, Mart ayında kefal, levrek ve kalkan balığı en lezzetli zamandır. Nisan ayında kalkan, levrek, kılıç balığı ve mercan balığı yenmelidir.

Çipura kıyıya ne zaman gelir?

Mayıs ayı çipura avlamak için çok uygun bir zamandır. Bir diğer önemli dönem ise çipuranın fırtınalarla kıyıya geldiği ekim ayının sonlarına doğru gerçekleşir. Çipuranın kıyı geçişleri genellikle bu iki ay arasında gerçekleşir. Nadir de olsa yılın herhangi bir zamanında kıyıda çipura yakalamak mümkündür.

Gece kıyıdan hangi balıklar tutulur?

Yaz aylarının başında, Mayıs ve Haziran aylarında kıyılarda sıklıkla istavrit ve barbunya görülür. İstavrit akıntılı sularda ve kıyıya yakın yerlerde kolayca yakalanabilir. Barbunya balığı kumlu diplerde yaşar. Bu noktada gece balıkçılığı için özellikle uygun balık türlerinden biridir.

Ocak ayında balık tutulur mu?

Ocak ayında uskumru, lüfer, palamut ve istavrit en yağlı zamanlarında yakalanabilir. Karadeniz’den gelen kefal ve hamsi ise denizden gelen tüm lezzetleriyle Ocak ayında sofralarınıza gelmeyi bekliyor.

Balığa neden gece çıkılır?

Balıkçılar bu balıkları olta, ağ, sazan balığı ağı, solungaç ağı vb. kullanarak yakalayabilirler. Daha sonra; Gece vakti buraya açılmalarının sebebi rüzgarın uygun olması ve ayrıca şafak vakti balık tutma noktasına varmaları böylece balıkların ışığı görüp yüzeye çıkmalarıdır.10Temmuz 2024Balıkçılar bu balıkları olta, ağ, sazan balığı ağı, solungaç ağı vb. kullanarak yakalayabilirler. Daha sonra; Gece vakti buraya açılmalarının sebebi rüzgarın uygun olması ve ayrıca şafak vakti balık tutma noktasına varmaları böylece balıkların ışığı görüp yüzeye çıkmalarıdır.

Balığa kaçta çıkılır?

Öğle vakti tuttuğunuz balıklar çok fazla emek gerektirebilir. Balık tutmak için mevsimsel bir saat verecek olursak ilkbahar aylarında 09:00 ile 13:00 arası uygundur. Yaz aylarında ise sizin için en verimli avlanma saatleri sabah 04:30 ile 09:00 arasıdır.

Yağmurlu havada balık tutulur mu?

Hafif yağmur genellikle balıkçılığı etkilemez. Ancak yoğun yağmur ve fırtınalarda balıklar saklandıkça yakalama şansı azalır. Bu gibi durumlarda güvenlik önlemleri dikkate alınarak turlar iptal edilebilir.

Cumartesi günü neden balık tutulmaz?

Çünkü cumartesi tatilleri olduğu gün balıklar çıkıp onlara akın etti ve cumartesi tatilleri olmadığı gün gelmediler. Böylece onları günahları sebebiyle sınadık. Yüce Allah İsrailoğullarını cumartesi günü avlanmaktan men etti ve ona saygı göstermelerini emretti.

Balık tutmak hangi aylarda yasaktır?

1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu tüm denizlerimizde 15 Nisan 2024’te sona erdi. Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla 15 Nisan-1 Eylül tarihleri ​​arasında su ürünleri yetiştiriciliğinde avcılık yasaklanacak.

Hangi havalarda balık olmaz?

Hafif yağmur genellikle balıkçılığı etkilemez. Ancak yoğun yağmur ve fırtınalarda balıklar saklandığı için balık yakalama şansı azalır.

Kapalı havada balık tutulur mu?

En iyi balık tutma için bulutlu, hafif rüzgarlı ve günün daha serin saatleri, örneğin sabahın erken saatleri veya akşamın geç saatleri idealdir. Bu koşullar altında balıklar daha aktiftir ve beslenmeye isteklidir. Ayrıca hafif yağmur suya oksijen ekleyerek balık aktivitesini artırabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kuzeyşehir Escort