İçeriğe geç

Kemter Ne Demek Tdk

Kemter kelimesi ne anlama gelir?

Kemter dürüstlüğün, sevginin ve saygının simgesidir. Bu özelliğinden dolayı sadece kendi köyünde değil, çevredeki yerleşim yerlerinde de herkes tarafından seviliyordu. Öyle ki köylüler birbirlerine inanmayarak: “Kemter’e yemin eder misiniz?” diye soruyorlar (Aslanoğlu1973: 18).

Kotar ne demek TDK?

kotar- – Nişanyan Sözlüğü. Eski Türkçe kudtur – veya kutur – “dökmek, kaptan kaba aktarmak” fiilinden türemiştir. Bu fiil, Eski Türkçede yazılı örneği olmayan *kud- “dökmek” biçiminden, Türkçe eki +tUr- ile türetilmiştir.

Kuter ne demek TDK?

Cuter adı verilen bir tekneden (masa) ve teknenin üzerine dikey olarak yerleştirilmiş ve farklı hızlarda dönen 2-3-4 veya 6 bıçaktan oluşan bir bıçak setinden oluşur. Bıçaklar kullanım amaçlarına göre farklılık gösterir. Yağlı ve dondurulmuş etler için farklı bıçaklar kullanılır.

TDK sozluk ne demek?

Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan Türkçe Sözlük; günümüz Türk dilinin en güvenilir sözlüğüdür.

Kemter Dede Kimdir?

Kemter Dede’nin bu dünyayla serüveni 1928 yılında Tunceli’nin (Dersim) Ovacık ilçesinde başlar. Babası Süleyman, geçimini tarım işçiliği yaparak sağlayan bir çiftçidir. Annesi Gülsüm ise ev hanımıdır ve tüm Anadolu kadınları gibi kocasıyla birlikte tarlada çalışmaktadır. Âşık Yusuf Kemter’in güzel sesi doğaldır.

Kemre olmak ne demek?

Ciltte kir tabakasının oluşması.

Gavuç ne anlama gelir?

Bunalmış: Ağır nesneleri kaldırırken veya taşırken idrar yapmada zorluk. Merdivenlerden yukarı bu kadar ağırlık taşıyacağım için heyecanlıydım. • Üzgün: Hasta hissetmek.

Kümbet ne demek TDK?

Müslümanların ölülerini gömdükleri yapılara türbe veya kabir denir.

Kirloş ne demek TDK?

adj. ve I. (kir benzetmesini kullanarak) günlük konuşma dili. Kirli, pis, özensiz (kişi).

Kudur kelimesi ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: kudur.

Dumrul ne demek TDK?

Etimoloji. (Dum/Tum) kökünden türemiştir. Okun sivri ucu anlamına gelir. Ayrıca dumanlı başlı anlamına gelir.

Kahir ne demek TDK?

Kahır kelimesi sıkça kullanılan kelimelerden biridir. Bu kelime dilimize Arapçadan gelmiştir. Türk Dil Kurumu’na göre kahır kelimesi, mahvetmek, yıkmak, bir sorundan dolayı derin üzüntü duymak anlamına gelir.

🤞 ne anlama gelir?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Hemşir TDK var mı?

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki literatürümüzde “hemşire” diye bir kelime yoktur. Bu mesleği icra eden herkes, ister erkek ister kadın olsun, “hemşire”dir.

Müdire TDK var mı?

Geçmişte yazışmalarda “müdür” unvanı sıklıkla kullanılırdı. Ancak, artık kadın yöneticiler için genellikle “yönetici” unvanı kullanılıyor. Müdire kadın olduğunda “başöğretmen” unvanını kullanmak doğrudur. Cinsiyet ayrımcılığına dair bazı örnekler: “Başöğretmen”, “yargıç” ve “iş kadını” kelimeleri profesyonel ortamlarda kullanılıyor…

Kem ne anlama gelir?

Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Daire Başkanlığı’na bağlı Köpek Eğitim Merkezi (KEM), polis hizmet köpekleri ve KEM polis çalışmaları hakkında konuştu. Halk arasında K9 olarak adlandırılan çalışma köpekleri, aktif ve başarılı operasyonların en büyük kahramanlarıdır.

Kispet türkçe sözlük anlamı nedir?

Kispetin diz kapağının altındaki kısmına pantolon denir. Paçavra adı verilen bir keçe bacak ile baldır arasına yerleştirilir, deri kısım keçenin üzerine çekilir ve iple bağlanır. Parmaklar çözülmüş bacaktan geçirilebildiği için çalmak daha kolay hale gelir.

Kırat ne demek Türk Dil Kurumu?

Elmasların ağırlık birimi olarak kullanılan “karat” keçiboynuzu çekirdeğinden elde edilir.

Çatak kelimesi ne anlama gelir?

Başka bir gelenek de kadınların beyaz başörtüsü taktıkları için “çiti ak” olarak adlandırıldığını ve zamanla “çıtak” kelimesinin bundan türediğini söyler. Kızılcahamam’ın Çıtak adında bir köyü vardır. Berçin Çatak köyü ve Çatak dağı adlarındaki “Çatak”, zamanla değişen Çıtak adından gelir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Masterchef Çift Tadım Ne Demek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir